קרדיט צילום: דן פרץ

· סמבוסק עשיר בחלבון / רוני רצאבי ·

סמבוסק  עשיר בחלבון / רוני רצאבי

לבצק:

גביע יוגורט בטעם טבעי
180 גרם קמח כוסמין מלא
3 כפות מדידה אבקת חלבון או  2 כפות מדידה אבקת חלבון ו-1 אבקת מרק עגבניות גורמה
חצי שקית אבקת אפיה
קורט מלח
2 ביצים
שומשום או קצח

מילוי:

2 עגבניות, חתוכות לקוביות
גבינה לבחירה: מוצרלה / פטה / בולגרית
עשבי תבלין: בזיליקום, אורגנו
זיתים

אופן ההכנה:

  1. להכנת הבצק: להניח בקערה את קמח הכוסמין, אבקת האפיה, מלח, יוגורט, ביצים, אבקת החלבון (ואם תרצו גם אבקת מרק עגבניות גורמה) ולערבב היטב. ללוש עד שיוצא בצק אחיד (אפשר לקרר מעט בסוף הלישה).
  1. להכנת המילוי: להנניח בקערה את כל המרכיבים ולערבב

אם רוצים רוטב עגבניות: להניח את העגבניות בבלנדר ולהוסיף כף שטוחה של אבקת מרק עגבניות. לטחון למרקם אחיד. להוסיף לרוטב את הגבינה, עשי התיבול וזיתים או כל תוספת שהיא לטעמכם.

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות. לרדד את הבצק למשטח אחיד, אפשר לקמח מידי פעם. לקרוץ עיגולים ולמלא כל עיגול במילוי. לסגור לחצי ירח ולהדק מסביב עם מזלג. להבריש כל סמבוסק בביצה ולפזר מעט שומשום או קצח. להכניס לתנור ל-10-15 דקות עד שמשחים.

צילום: דן פרץ


כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
טיפוח
22-09-2021
סימני מתיחה
תזונה
19-09-2021
איך לעשות מהפך בריאותי ב-7 ימי סוכות
מתכונים
14-09-2021
מתכון להכנת תה פירות יער
תזונה
12-09-2021
איך לצום נכון? המדריך לצום יום כיפור בריא וקל
תזונה
09-09-2021
9 טריקים קטנים שאם תעשו אותם לא תשמינו בחגים האלו
מתכונים
07-09-2021
מתכון להכנת מלבי
תזונה
02-09-2021
18 טיפים בריאים לאכילה טובה בערב ראש השנה
מתכונים
01-09-2021
מתכון להכנת משקה מלפפון מנטה