מרק שמנת פטריות

מרק שמנת פטריות

אין כמו מרק חם ביום קר

2 מנות

רכיבים

◦   3 כפות שמן זית
◦   1 בצל, קצוץ דק
◦   1 שן שום, פרוסה דק
◦    1 ענף תימין
◦   1 סלסלת פטריות שמפיניון, נקיות ופרוסות
◦    2 כוסות מים
◦   ⅓ כוס שמנת לבישול 15%
◦     3 כפות מדידה אבקת חלבון
◦    מלח ים, לפי הטעם
◦    פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

להגשה

◦    2 כפות פטרוזיליה קצוצה


אופן הכנה

  1. מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  2. מוסיפים את השום, התימין והפטריות, מכסים, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 5 דקות, עד לריכוך.
  3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.
  4. מוסיפים את השמנת ואבקת החלבון ומתבלים במלח ופלפל.
  5. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט.
  6. מחלקים לקעריות הגשה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.

ערכים תזונתיים:

אנרגיה (קלוריות) 274
חלבון (ג) 10.2
פחמימות (ג) 28.2
שומן (ג) 2.8

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
מתכונים
04-05-2021
עוגת ריקוטה ופירות יער
תזונה
03-05-2021
ילדים במשקל תקין: 8 דרכים לגרום לילדים לחיות בריא יותר
תזונה
29-04-2021
מה הבעיה בדיאטות ואיך אפשר לרדת במשקל בלעדיהן?
מתכונים
27-04-2021
מתכון להכנת שייק תות שוקולד
ספורט
22-04-2021
10 דברים שאתם חייבים לדעת על אימונים בגיל השלישי
ספורט
19-04-2021
19 דרכים להעלות את המוטיבציה לאימונים
תזונה
15-04-2021
מדריך עצמאות בריא: ככה תשמרו על הבריאות והמשקל ביום העצמאות
מתכונים
13-04-2021
מתכון להכנת וופל תרד