· פשטידת פטריות ·

פשטידת פטריות

6 מנות

תבנית בגודל 20/20 ס"מ

רכיבים

◦   1-2 כפות שמן זית
◦   1 בצל, קצוץ דק
◦  2 שיני שום, כתושות
◦  1 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
◦   1 מיכל קוטג׳ 5% או גבינת ריקוטה
◦    6 כפות מדידה אבקת חלבון
◦    3 ביצים
◦   ⅓ כוס עשבי תבלין קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, תימין, עירית)
◦    ½ כוס קמח רגיל או כל קמח ללא גלוטן
◦   1 כפית אבקת אפיה
◦   מלח ים, לפי הטעם
◦   פלפל שחור גרוס, לפי הטעם

אופן הכנה

  1. מחממים את שמן הזית במחבת מעל להבה בינונית. כשהשמן חם,
    מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לריכוך והזהבה.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהפטריות מגירות נוזלים ומתרככות מעט.
    מוסיפים את השום ומטגנים דקה ומצננים.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 20/20 ס״מ במעט שמן.
  4. מניחים בקערה נקייה את תערובת הפטריות, גבינת קוטג׳, אבקת חלבון, ביצים,
    עשבי תבלין, קמח ואבקת האפיה ומערבבים
    רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 30 דקות, עד להזהבה.
180
אנרגיה (קלוריות)
15
חלבון (ג)
14.2
פחמימות (ג)
7.1
שומן (ג)

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך:
טיפוח
22-09-2021
סימני מתיחה
תזונה
19-09-2021
איך לעשות מהפך בריאותי ב-7 ימי סוכות
מתכונים
14-09-2021
מתכון להכנת תה פירות יער
תזונה
12-09-2021
איך לצום נכון? המדריך לצום יום כיפור בריא וקל
תזונה
09-09-2021
9 טריקים קטנים שאם תעשו אותם לא תשמינו בחגים האלו
מתכונים
07-09-2021
מתכון להכנת מלבי
תזונה
02-09-2021
18 טיפים בריאים לאכילה טובה בערב ראש השנה
מתכונים
01-09-2021
מתכון להכנת משקה מלפפון מנטה